Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Császármorzsa

2009.02.08

 

Hozzávalók

3 db tojás
4,5 dl tej
30 dkg búzadara
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 tasak vaníliás cukor
fél citrom héja
5-10 dkg mazsola (ízlés szerint)
a tetejére porcukor és baracklekvár

 

Elkészítés

A cukor felét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és egy-két csipet sót keverj bele a langyos tejbe, majd add hozzá a a búzadarát és a mazsolát. A tojások sárgáját keverd el a maradék cukorral, a fehérjékből pedig verj kemény habot. Amikor a dara felszívta a tejet, és megduzzadt,  keverd hozzá a tojássárgáját, és a felvert fehérjét. Egy tágas serpenyőben hevítsd fel a margarint, öntsd bele a masszát, és folyamatos keverés mellett süsd addig, amíg szét nem esik morzsákra.

Melegen szokás tálalni, baracklekvárral és porcukorral megszórva.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.