Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcsrizs

2009.02.07

Kép Hozzávalók:

20 dkg rizs
3 dl tej
4 dl tejszín
fél citrom héja
1 ek. vaj
15 dkg kristály cukor
3 tasak vaníliás cukor
1 db tetszőleges gyümölcs konazerv
vagy friss, apróra vágott gyümölcs vegyesen

 

Elkészítés:

3 dl vízhez hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a kristálycukrot, 2 tasak vaníliás cukrot, és egy-két csipet sót. Hozzáadjuk a rizst meg a vajat, és feltesszük főni. Főzési idő: a forrástól számított 20-25 perc. Érdemes ellenőrizni a rizs állagát, hogy ne maradjon kemény, de szét se főjön. A vége felé adjuk a rizshez a fél citrom lereszelt héját, és forraljunk még rajta egyet. Vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni. Ha már kihűlt, elkezdhetjük készíteni a tejszínből és a megmaradt 1 tasak vaníliás cukorból a tejszínhabot. A kemény habot óvatosan a rizshez keverjük. Végezetül, belekeverjük az előzetesen lecsepegtetett gyümölcskonzervet (vagy friss gyümölcsöt). Hidegen tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.