Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karamelles sült alma fagyival

2016.06.14

Hozzávalók:
2 db közepes alma
2 ek vaj
3 ek barna cukor
1 ek liszt
1 tk fahéj
4 db karamell kocka (nem tejes!)
1 gombóc vanilia fagyi
1 kis karamellszósz (díszítésnek)
csipet fajéj (díszítésnek)

 

Elkészítés:
Az almákat kétfelé vágjuk, kicsumázzuk, 2-3 kört vágunk a húsába egy vékony, kis kés segítségével, majd a héjánál hosszanti irányban ejtünk bevágásokat úgy, hogy közben az alma egyben maradjon alul. A bevagdosott almák közepébe egy-egy karamell kockát teszünk.

sult-alma-karamellel-es-fagyival-3.jpg 

A vajat és a cukrot megmelegítve összekeverjük (kb. 1 percig). Levéve a tűzhelyről hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat, majd egyenletesen elosztjuk az almák tetején. 

Előmelegített sütőben, 190 fokon az almák nagyságától függően 30-40 percig sütjük a karamellás-fahéjas almákat.  

Ha elkészült, tányérokra rakjuk a sült almákat, egy gombóc fagyit helyezünk minden alma tetejére, végül karamell szósszal és pici fajéjal díszítjük.

sult-alma-karamellel-es-fagyival.jpg