Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Muffin receptek

2009.01.26

 

 

Csokis-narancsos muffinKép

Hozzávalók:

2 csésze liszt
10 dkg (egy tábla) csokoládé
3 tojás
1 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 dl narancslé
1 narancs reszelt héja
1 csipet só
3/4 csésze tej

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokit finomra reszeljük. A lisztet összekeverjük a csokival, a sütőporral, a szódabikarbónával és a narancshéjjal. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval. A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával és a narancslével, majd hozzákanalazzuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét a masszához, és a tésztát a papírral kibélelt muffinformába kanalazzuk. (csak 3/4-ig töltjük meg!)
20-25 percig sütjük.

Tipp: A muffinok tetejét díszíthetjük tortadarával

 

Csokis-datolyás muffinKép

Hozzávalók:

2 maréknyi datolya
1 tábla tejcsoki vagy tortabevonó (10 dkg)
5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
10 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1-1 csiptnyi szegfűszeg és fahéj
1 dl tej

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, formákat kibéleljük papírral. A datolyát kimagozzuk és apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. A csokit gőz fölött felolvasztjuk a vajjal, majd kihűtjük. A tojássárgájákat felverjük a cukorral, hozzáadjuk a langyos csokit, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket is a tejjel felváltva. A tojásfehérjéket
 egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához, végül belekeverjük a datolyát is. A tésztát a formákba kanalazzuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

 

Nyári fagyis muffinKép

Hozzávalók: (24 darabhoz)
12 db kész, kihűlt muffin
24 db közepes gombóc fagyi
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
15 dkg csokiöntet
5 evőkanál vágott mogyoró vagy mandula
díszítéshez:
20 dkg friss, vagy konzerv gyümölcs

Elkészítés:
A muffinokat keresztben félbe vágjuk
.
A felső részeket megfordítjuk, és egy tányérra teszük. Mindegyik fél darabra 1-1 gombóc fagyit teszünk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Mindegyik fagyigombóc etejére tegyünk egy-két evőkanállal. A tetejüket csurgassuk le az öntettel, majd szórjuk meg a mogyoróval vagy mandulával. A friss gyümölcsöket megtisztítjuk és feldaraboljuk vagy felszeleteljük. A konzerv gyümölcsöt is vágjuk apróra, és rendezzük el a tányérokon.
Azonnal tálaljuk, mielőtt a fagyi olvadni kezd.

 

 

Almás-mazsolás muffinKép

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
2 tojás
5 dkg vaj
2 közepes alma
7 dkg mazsola
1 kávéskanál fahéj
1 dl tej
1 dl joghurt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük kb. 185 °C-ra. Az almákat kis kockákra vágjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájákkal, majd hozzáadjuk a joghurtot. A lisztes keveréket hozzákeverjük (kisebb adagokban) a vajas masszához a tejjel felváltva, majd hozzákeverjük az almakockákat. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába keverjük. A tésztát a formákba adagoljuk, és kb. 30 percig sütjük.

 

Szedres  muffinKép

Hozzávalók:
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 narancs héja és leve
2 tojássárgja
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 dl tej
10 dkg szeder

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra
. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a narancshéjjal. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a narancslevet, végül hozzákanalazzuk a lisztes keveréket és a szedret. A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és kb.20-25 perc alatt készre sütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.