Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túróval töltött zsemle

2008.11.27

 

Túróval töltött zsemleKép

Hozzávalók:

8 db zsemle
50 dkg túró
2 egész tojás
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
1 db citrom
3 dl tej

Elkészítés:

A zsemléket kettévágjuk, és kibelezzük. Összekeverjük az átpasszírozott túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a reszelt citromhéjat a kettévágott zsemlék belével. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a túrós masszához keverjük. Megtöltjük a zsemlék alsó felét a masszával, és a zsemléket egy pillanatra (nehogy elázzanak) a tcukrozott vaníliás tejbe mártjuk. Egymástól kis távolságra serpenyőbe rakjuk őket. A zsemlék tetejét szintén egy pillanatra belemártjuk a vaníliás tejbe, ráhelyezzük a megtöltött zsemlék tetejére. Előmelegített sütőben, mérsékelt fokozaton 25 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.