Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forró csokoládé - variációk

2008.11.26

 

Forró csokoládékrém Kép

Hozzávalók:

40dkg tej- vagy étcsokoládé
600g tejszín
fél liter tej
1tk kakaópor + egy kevés a tetejére
2-3ek cseresznyepálinka
1 zacskó vaníliás cukor

 

 Elkészítés:

A csokoládét durvára felaprítjuk. A 400g tejszínnel meg a kakaóporral elkevert tejet felhevítjük. Beleszórjuk a csokoládét, és megolvasztjuk. Beleöntjük a pálinkát, összekeverjük, és hőálló üvegpoharakba töltjük. A maradék tejszínt a vaníliás cukorral felverjük, a kemény habot a csokoládékrémre halmozzuk. Kakaóporral meghintve kínáljuk.
Csokoládés keksz, vagy teasütemény illik hozzá.

Kb. 3060kJ (760 kcal) / adag

 

Forró csokoládé (nem csak) Szentestére

Hozzávalók:Kép

100ml habtejszín
50g kakaópor (nem cukrozott)
50g porcukor
750ml (3/4 l) tej
50g tejcsokoládé
1kk mézes fűszerkeverék (vagy 1kk méz, 1kk fahéj, szegfűszeg, szerecsendió keveréke)

 

Elkészítés:

A kakaóport a porcukorral és a tejjel egy edényben összekeverjük és felfőzzük. A csokoládét kis darabokra törjük és a főzetben megolvasztjuk. Végül a fűszerkeveréket is hozzáadjuk. A habtejszínt keményre verjük. A forró csokoládét 4 pohárba töltjük és a tejszínhabbal diszítjük.

Tipp: a habtejszínt egy teáskanálnyi szitált kakaóporral is márványozhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

abc

Brigi,2009.03.23 21:39

Szuperek a receptek! Folyton visszatérek egy-egy új ötletért. Köszönöm!