Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Babos ételek

2008.03.29

 

Egyszerű hagymásbab recept

Hozzávalók:

Kép

 

 

bab
hagyma
zsír
olivaolaj

 

Elkészítés:

Felteszünk 1 fazék vizet forrni és adunk hozzá 1 kevés olivaolajat (csak néhány csepp), belerakjuk a babot amikor a víz elkezd forrni. Miközben a babunk fő, feltesszük a hagymát párolni (szigorúan zsíron!!!) majd mikor a bab megfőtt belerakjuk a hagymás zsírba és szépen elkészítjük végleges formájára:-))). Persze a sót ki ne hagyjuk... Jó Étvágyat!

 

 

 

 

Az igazi hagymásbab - 4 személyre

 

Hozzávalók: Kép

40 dkg hagyma 
3dkg fokhagyma összezúzva 
3 konzerv bab 
30 dkg füstőlt bacon
10 dkg füstölt kenyérszalonna
1 üveg gomba (Nem muszáj) 
Liszt ,pirospaprika
Piros arany

 

Elkészítés:

Felszeljük a húsokat, a vöröshagymát. Bevágjuk a serpenyőbe (jó nagy). Pirítjuk mig a vöröshagyma nem lesz üveges. Ha a gombát szeretjük, akkor most adjuk hozzá. (Kihagyható) Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Főzzük kb 3 percig, majd utána beleszórjuk az összetört foghagymát.Utána kb. 1 dkg lisztet, izlés szerint pirospaprikát keverünk hozzá. És Piros Aranyt szintén izlés szerint. Finom lángon addig rotyogtatjuk amig, elfőli a vizet.
Csak péksütemenyénnel fogyasztható!
Köret készítése tiltott!!!!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ovari nagyutca 172

tivadar renata,2010.08.01 16:48

szeretem a babot