Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ínyencségek májból

2009.03.19

 

Tejszínes-mustáros máj

Hozzávalók

1 db közepes vöröshagyma
1 nagy csemegeuborka
50 dkg pulyka- vagy csirkemáj
3-4 ek. olaj
1,5 dl főzőtejszín
3 ek. mustár
1 dl tejföl
késhegynyi őrölt fekete bors

 

Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk. Ha csirkemájjal dolgozunk, lebenyeire vágjuk, ha pulykából, a lebenyeket még elfelezzük. A hagymát  az olajon üvegesre sütjük, ezután beletesszük a májat, és megsütjük. Hozzáadjuk az uborkát, a tejszínt, a tejfölt, a mustárt, és 1 dl vízzel hígitjuk. Lefedve, kis lángon, időnként megkeverve kb. 10 percig pároljuk. Tálaláskor sózzuk meg (ha korábban tesszük, a máj megkeményedik). Köretnek főtt rizs való hozzá.

Megjegyzés: még pikánsabb lesz az étel, ha nem csak egy féle mustárt használunk.

 

 

Máj szalonnával

Hozzávalók

50 dkg pulyka- vagy csirkemáj
30 dkg csíkokra szeletelt szalonna
mustár
bors

 

Elkészítés

A májat lebenyeire vágjuk, ha pulykamájjal dolgozunk, hosszában még megfelezzük. A szalonna csíkokat megkenjük a mustárral, borssal megszórjuk, és a májszeletekre tekerjük. Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon készre sütjük. Burgonyás köret illik hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.