Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mátrai borzaska - pulykából

2008.11.27

 

Hozzávalók:Kép

pulykamell
burgonya (reszelve)
fokhagyma
liszt
margarin
sajt
tej
tejföl
tojás
őrölt fekete és fehérbors
őrölt szerecsendió
olaj, só

 

Elkészítés:

A pulykamelleket kiklopfoljuk és besózzuk. A lisztből, tejből és tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk. Hozzáadjuk a frissen reszelt burgonyát, az összezúzott fokhagymát, fekete borsot és sót (izlés szerint). A pulykamelleket liszbe forgatjuk, utána az elkészített masszába mártjuk, és közepes lángon, az olajban kisütjük.
A mártáshoz a tejfölt kevés vizzel elkeverjük, sózzuk, fehér borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Folyamatos keverés mellett, forralásig főzzük, majd liszttel besűrítjük.
Tálaláskor a húst megszórjuk reszelt sajttal, és melléöntjük a tejfölmártást.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.