Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pizza

2008.04.16

 

Kép

Pizza tészta

Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 dl tej
1 dl víz
1 ek. cukor
2 dkg élesztő
1 ek. olaj (olíva)
1 kk. só

  

Elkészítés:

A langyos cukros tejbe keverd bele az élesztőt, és futtasd fel. A lisztet szitáld egy mély tálba, a közepébe hagyj mélyedést, és ebbe önts bele a felfuttatott élesztős tejet. Keverj hozzá egy kis lisztet a mélyedés széléről, és a tetejét is szórd meg vele, majd letakarva tedd félre meleg helyre, míg a kétszeresére megkel. Ezután add hozzá a sót, a vizet és az olívaolajt (ízlés szerint lehet bele rakni oreganót és/vagy bazsalikomot), és jól gyúrd össze. Formázz belőle cipót, lisztezd meg és letakarva kb. 1 órán át keleszd meleg helyen. A megkelt pizzatésztát a kívánt vastagságra és formára nyújtsd ki, és pakold meg tetszőleges feltétt el. Közepes hőfokon kb. 20-25 perc a sütési idő.

 

 

 

Pizza szósz Kép
 
Hozzávalók:
1 üveg paradicsomszósz
oreganó
bazsalikom
só, bors, cukor
 

 

Elkészítés:

A paradicsomszószt keverd össze a fűszerekkel, és egy kevés cukorral, ízlés szerint (én nem szoktam fukarkodni az oreganóval a bazsalikommal és a sóval). Tedd hűtőbe legalább fél órára. Ezután ízleld meg, szükség esetén keverj még bele fűszert. Miután összeértek az ízek, kend meg vele a pizza tésztát, és majd rakd rá az egyéb feltéteket. A szósz maradékát fel tudod használni a kész pizzához is.

 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.