Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sörben sült csirke

2009.01.21

  

Hozzávalók:Kép

1,2 kg konyhakész csirke
13 dkg húsos, füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
1 tk sűrített paradicsom
5 dl világos sör (pilzeni)
15 dkg sampinyon
bő 1 dl tejszín
1 tojássárgája
6 dkg vaj
1 ek olaj
só, bors

 

Előkészítés:

 A csirkét hideg vízzel alaposan leöblítjük, szárazra itatjuk, majd 8 részre vágjuk. A csirkedarabokat besózzuk, megborsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, azután finomra aprítjuk. A szalonnát levágjuk a bőréről, és apróra kockázzuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a csirkedarabokat körös-körül aranybarnára sütjük benne, azután kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékban a szalonnát meg a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, azután újra jól átpirítjuk. A sör felével meglocsoljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

 

Elkészítés:

Először a nagyobb darabokat tesszük át egy tepsibe, ezeket a sütőbe rakjuk párolódni. 20 perc  után mellé helyezzük a kisebb csirkedarabokat is a hagymás, szalonnás mártással, majd visszatoljuk a sütőbe. Időről időre meglocsoljuk a maradék sörrel és az egészet puhára pároljuk. A gombát forró olajban megfuttatjuk, azután a csirkéhez adjuk. Óvatosan összeforgatjuk, hagyjuk egy kissé összefőni, majd megsózzuk és borssal fűszerezzük. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük, és a mártásba keverjük. Ha elkészült, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.