Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsos saláták

2009.03.20

 

 

Vegyes saláta húsgolyóval

Hozzávalók

1 db szikkadt zsemle
1 db kisebb fej vöröshagyma + 10 dkg a salátába (lehet lila is)
50 dkg darált hús (marha, pulyka, sertés vagy vegyesen)
1 db tojás
1 tk. közepesen erős mustár
2 ek. olaj
10 dkg juhsajt
3 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 fej (kb. 50dkg) római vagy fejes saláta
1-1 db sárga és piros húsú paprika
20 dkg kígyóuborka
édesnemes pirospaprika
só, bors

 

Elkészítés

A szikkadt zsemlét hideg vízbe áztatjuk. 1 db vöröshagymát finomra felaprítunk, és a darált hússal, a tojással, a mustárral és a jól kinyomkodott zsemlével összedolgozzuk. A masszát sóval, őrölt borssal, paprikával fűszerezzük, és apró gombócokat formálunk belőle. A húsgolyókat a felforrósított olajon, közepes hőfokon kb. 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük. A finomra szétmorzsolt juhsajtot a joghurttal összekeverjük. Az összezúzott fokhagymával, a felaprított petrezselyemmel és sóval, borssal, ízlés szerint fűszerezzük. A megmosott, megtörölt salátaleveleket falatnyi darabokra tépjük. A paprikák húsát csíkokra metéljük. Az uborkát először félbevágjuk, majd felszeleteljük. A maradék hagymát 4 cikkre vágjuk, majd vékony csíkokra metéljük. Végül a saláta hozzávalóit és a húsgombócokat összevegyítjük, és a juhsajtos mártással megöntözzük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.