Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Saláták

2008.04.18

Sopszka saláta Kép

 

Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg uborka
2 db húsos zöldpaprika
4-5 db paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
petrezselyem
5-6 ek. olaj
10 dkg juhsajt

 

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, hosszában négybe vágjuk, majd egycentis darabokra szeljük. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és f élcentis csíkokra aprítjuk. A paradicsomot nyolc részre vágjuk. A megtisztított, félbevágott hagymát nagyon vékony csíkokra szeleteljük. Az így előkészített zöldséget összekeverjük, megsózzuk, és az ecetes olajban megforgatjuk. 1-2 óráig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalás előtt megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, a juhsajtot pedig a tetejére morzsoljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Novi Sad, Szerbia

Ignyatity Angéla,2009.02.03 11:27

Az eredeti Sopszka salátába nem megy paprika.