Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsemlekocka salátához

2009.03.22

 

Hozzávalók

10 db 2 cm vastag kenyérszelet (vagy zsemle)
2 ek. víz
1 ek. extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk. friss kakukkfű
só, őrölt feketebors

 

Elkészítés

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A kenyérszeleteket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A vizet összekeverjük az olajjal és a zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük, majd  hozzáadjuk a kenyérkockákat. Az egészet egy akkora tepsibe rakjuk, amiben egy rétegben elfér, és tegyük a sütőbe. Sütés közben néha forgassuk meg. Sütési idő: kb. 20 perc. Ha elkészült, szalvétával kibélelt tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha nem használjuk fel azonnal, tegyük olyan tálba, amit légmentesen le tudunk zárni, és tartsuk szobahömérsékleten. Az így tárolt zsemlekockákat 2 napig fel lehet használni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.