Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínes túrótorta

2009.03.19

 

 

Kép Hozzávalók

125 dkg liszt
1 tk. sütőpor
125 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
125 dkg vaj
2 db tojás
A töltelékhez
5 lap zselatin
250 dkg sovány tehéntúró
1 citrom leve és lereszelt héjae
200 g joghurt
500 g tejszín
125 dkg cukor
kevés porcukor (torta tetejének megszórásához)

 

Elkészítés

Összekeverjük a sütőport és a lisztet, egy tálba szitáljuk, majd a cukorral, sóval, a szobahőmérsékletű vajjal és a tojáásokkal sima tésztává dolgozzuk össze. Egy 25 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a masszát a formába öntjük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben (villany: 180°, légkeveréses: 160°, gáz: 2-es fokozat) kb. 30 percig sütjük. A tortalapot rácsra borítjuk,hűlni hagyjuk, majd ketté vágjuk. A töltelékhez a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az áttört túróba beledolgozzuk a citrom levét, héját és a joghurtot. A zselatint feloldjuk, először csak 2 kanálnyi túrómasszával, majd a teljes mennyiséggel elkeverjük. A tejszínt a cukorral felverjük és hozzáadjuk a masszához. A egyik fél tortalapot visszahelyezzük a tortaformába, és ráöntjük a túrókrémet, elsimítjuk. Kb. 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megdermedjen. A másik tortalapot 12 gerezdre vágjuk, és a torta tetejére fektetjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.